Звіт про кубок України 2017 з лову хижої риби з човна.

І так приїхали ми за день до змагань. Тренування було швидкісне і дуже коротке, оскільки до 16:00 потрібно було прибути на базу та подати документи для реєстрації. Вийшли на воду ми о 6:30 двома нашими екіпажами Tuna & VoblerOk. Так як у місцях, де проводився кубок, ми не разу не були і не знали де ловити, і щоб не гаяти час, якого у нас було дуже мало, ми прийняли рішення, що другий екіпаж у складі Дмитра Корзенкова та Андрія Мелника покажуть нам місця, оскільки вони тут неодноразово рибалили.

Ми близько 6:50 прибули на першу точку і почали її облавлювати. І з другого закидання у мене на воблер Rapala MaxRap 15 в натуральному забарвленні відбувається жадібна клювання на паузі на коротке від човна. Щука була 57 см - залік, продовжуємо обкидати протоку, але протягом 30 хвилин жодного клювання. Ідемо на 2 крапку. Під очерет знову воблер. Перші закидання приносять пару не залікових щук, потім ловимо 4 залікові і ще багато не заліку. Клювання на другій точці тривало годину. Ідемо на третю точку - там теж велика протока з трави, глибина якої складала 3.5-4 метри. Мій напарник Артем ставить воблер від компанії Jackall Rerange 130 натурального забарвлення, тому що в цій акваторії дуже прозора вода, а я ставлю їстівний силікон від компанії Sawamura у розмірі 4 дюйми в кольорі 035. Починаємо кидати. З третьої точки було спіймано 6 щук, 4 з яких не залікові. Ідемо на четверту точку знову під очерет і ставимо воблери. Починаємо твити - в результаті 2 не заліку. Ідемо на п'яту - останню крапку і ловимо ще 3 заліки та 2 не залікові щуки. Тренування закінчилося більш-менш продуктивним. За її підсумками приймаємо рішення у турі ловити на тих же точках, що були робітники.

Перший тур Кубка України.

Ми стартуємо під 13 та 14 номером. Ну ось і наш старт - ми виходимо на глісер, і протягом 5 хвилин як ми йдемо по воді, на воду ліг густий туман, через який довелося зменшити швидкість і йти поспішаючи, тому що дуже багато місцевих рибалок знаходилося на воді і були вузькі протоки. У такий туман йти на швидкості було небезпечно.
Приходимо на першу точку під очерет, ставимо воблери і починаємо труїти вздовж очерету. З перших закидів починаються жадібні клювання не залікових мружать. Ще 20 хвилин активного твічингу приносять нам 3 залікові щуки. Ми не зупиняємось і продовжуємо йти далі і доливати ще 3 щуки, одна з яких була пристойного розміру! Клювання припинилося, ми йдемо на третю точку на протоку і починаємо ловити. Артем ставить воблер силікон. Протягом 10 хвилин у мене клює залікова щука, потім у Артема залікова і ще кілька не заліків. Поклювання на силікон були дуже слабкі, а на воблер агресивніші. Ми приймаємо рішення що воблер сьогодні буде у пріоритеті. Ідемо на наступну точку. На ній долаємо ще 2 залікові щуки і 2 окуня і ще кілька не заліків.
Другий екіпаж упіймав 8 залікових риб. За підсумками першого туру командою Tuna- VoblerOk ми йдемо 1-ші, а в особистому заліку – 3. Це дуже непоганий результат першого туру!

Другий тур.

Жахлива погода, сильний вітер і до 11-ї ранку зліпило сонце. Було дуже не зручно, і сталася ще одна неприємна новина. Телефонує телефон і ми дізнаємося, що у другого нашого екіпажу (Tuna) зламався основний мотор в 5 км від старту. Ними було прийнято правильне рішення - не здаватися і долати на електромоторі останній тур від початку до кінця. Величезний респект екіпажу Tuna, за волю до перемоги незважаючи ні на що!
Ми з Артемом приходимо на першу точку під очерет і знову багато не заліку… Так само, як і першого дня, зловили 6 залікових риб. Потім переміщуємося ще на одну точку - там ловимо 2 залікові. І потім, протягом 2-х годин, не єдиного натяку на клювання! Після двогодинної відсутності клювання ми знайшли нову перспективну точку з очеретом – і нам пощастило! Там підловлюємо ще одну залікову щуку та одного окуня. Швидко міняємо місце і йдемо на наступну точку – ставимо силікон і ловимо 2 щуки та пару не заліків. Якоїсь миті здавалося, що час летить вдвічі швидше… Приходимо в протоку і я ловлю одну залікову і Артем ловить теж одну залікову рибу. До кінця туру залишається 35 хв. Артем робить закид і у нього відбувається відстріл приманки і щоб не гаяти часу, я йому кажу: «бери інший спінінг з воблером» і Артем відповідає: «була не була, але тоді ловимо не тут…». Летимо на всіх парах на точку, на якій був добрий схід і одна залікова риба. По дорозі ми вирішили що зупинимося і зробимо там всього пару закидів, тому що часу було обмаль і потрібно ще на фініш не запізнитися. І ось ми на точці перед фінішем. Третій закид і у Артема потужний удар на твович. І тут від нього я почув одну гарну фразу, що бадьорить: «Це онааа!!!». Риба йде виведення, але вона ставить нам нервів! Протягом 3 хвилин ми не дихали, а думки тільки про те – хоч би не зійшла! Нарешті я беру її в підсак. Є! Щука -83см! Купа радості! Ми летимо на фініш і розуміємо, що результат у нас хороший. Вже на базі дізнаємося, що наша друга двійка, незважаючи на поломку двигуна, зловили 8 залікових щук! Tuna – респект, виборювали до останнього!

Загалом, за підсумками двох турів, ми Tuna-VoblerOk посіли перше місце командою! І перше місце в особистому заліку своїм екіпажем VoblerOk!
Дякуємо нашій команді - разом ми сила! Все було круто! Дякую суперникам за чесну боротьбу.